Skip to main content

Üdvözöllek a Kiddypix kisbaba fotózás világában! Ha az életed legelső kisbaba fotózására készülsz, akkor minden bizonnyal kicsit izgatott vagy. A kisbaba fotózás nemcsak a kisbaba bájait örökíti meg, hanem azokat az érzelmeket és pillanatokat is, amelyek az első hónapokban jellemzőek a kis családotok életére. Judit vagyok és abban fogok most neked segíteni, hogy a kis fotózásunk tökéletes legyen és te mindenre felkészülten vágj bele ebbe a csodálatos élménybe!

Jöjjön tehát 5 fontos dolog, amire érdemes odafigyelni ahhoz, hogy a kisbaba fotózás valóban emlékezetes és lenyűgöző legyen!

Válassz megbízható fotóst!

Egy profi kisbaba fotós minden tekintetben megbízható. Az nem is kérdés, hogy hoznia kell azt a színvonalat, amelyet online felületein garantál és a portfóliójában megmutat. Ahogy az is maximálisan elvárható, hogy valóban értéket adjon a vele töltött idővel és örök kincset teremtsen számotokra a kézhez kapott munkájával. De ezeken felül a megbízhatóságnak még számos területen igaznak kell lennie az adott szakemberre.

Egyrészt alap elvárás, hogy kisbabátokat biztonságos környezetben, az egészségét nem veszélyeztető formában fotózza. Másrészt nagyon fontos, hogy a kicsi személyiségi jogait is védje a fotós, így például ne értékesítse később a készült képeket, vagy éljen azokkal vissza. Egy profi kisbaba fotós tehát úgy biztosítja gyermeketek számára a tökéletes pillanatok megörökítését, hogy közben gondoskodik a picikétek biztonságáról minden szempontból, továbbá a kényelméről és boldogságáról is.

Szilasi Judit kisbaba fotózás közben

Válassz megfelelő helyszínt és stílust!

A kisbaba fotózás helyszínének és stílusának kiválasztása nagyon fontos lépés – akárcsak a kismama fotózás során. Először is, gondold át, hogyan szeretnéd megörökíteni újszülött gyermeked. Határozd meg, hogy milyen stílusú képekre vágysz. Ha nincs inspirációd, vagy egy konkrét fotó, esetleg fotósorozat, amelyet megoszthatsz velem, akkor egyszerűen csak hunyd be a szemed és írd le az életérzést, ami átjár, amikor elképzeled a gyermekedről készült fotókat.

Egy kisbaba fotó lehet klasszikus, modern, sőt akár évszaknak megfelelően, vagy a családi hobbiba illeszkedően tematikus is. Ha megvagy, akkor válassz olyan helyszínt, amely nemcsak az elképzeléseidnek felel meg, hanem kisbabád szükségleteinek is. Ez lehet szabadtéri, vagy beltéri helyszín is, így akár otthonotok, egy virágos rét, vagy egy felszerelt stúdió is.

Gondoskodj a kényelemről és biztonságról!

Ha kipipáltad az első pontot, akkor erről már gondoskodtál, bár a tökéletességhez a te segítséged is kelleni fog. A kisbaba fotózás során fontos, hogy a kicsikéd kényelmesen érezze magát és meg kell győződnünk biztonságérzetéről is. Elengedhetetlen, hogy kényelmes öltözetben, természetes pózokban, megfelelő hőmérsékletű helyiségben és kellemes fényekkel megvilágítva fotózzuk gyermeked. Én ezekre fogok figyelni, ha engem választasz, te pedig kérlek arra ügyelj, hogy gyermeked eleget aludjon, ne legyen éhes, vagy szomjas, és legyen nálatok minden olyan saját  eszközötök, amivel a hétköznapok során gondoskodni szoktál a személyes higiéniájáról, kényelméről és nyugalmáról.

Készülj fel a váratlan helyzetekre!

A kisbabával való fotózás hozhat kiszámíthatatlan pillanatokat, és előfordulhatnak váratlan helyzetek. Ne aggódj, ha a kisbaba sír, vagy nyugtalan lesz a fotózás közben, ez teljesen normális. Időt fogunk szánni rá, hogy megnyugodjon és jól érezze magát gyermeked. Hagyd, hogy segítsek a kicsi megnyugtatásában, hogy zökkenőmentesen lezajlódjon a fotózás.

Azon se stresszelj, ha becsúszik pár bakis kép. Mosolygunk rajta egy jót és fotózunk tovább. Ha nem szeretnéd 20 éves korában a blooper fotókkal szórakoztatni gyermeked, akkor ezeket rajtad és rajtam kívül senki nem is fogja látni. Add át magad a fotózás élményének és hagyd, hogy a kisbaba fotózás minden pillanatával természetesen lemenjen.

Engedd, hogy az érzelmek vezessenek!

A kisbaba fotózás során az egyik legfontosabb dolog az érzelmek megjelenítése a képeken. Ha nemcsak gyermekedről készülnek képek, hanem családi fotókat is csináltatsz, akkor ne félj megmutatni az örömöt, a szeretetet és a boldogságot, amelyet az új picike élet számodra jelent. Ha könnyekben törsz ki, miközben gyermeked homlokára adsz egy édes puszit, vagy elérzékenyülsz, amikor kisbabáddal a karodban átölel a férjed, akkor hagyd, hogy azok az érzelmek jelenjenek meg rajtad.

baba fotózás

Ne aggódj a tökéletesség miatt!

Ahogy azt már a kismama fotózással kapcsolatban is elmondtam: A legmeghatóbb képek általában azok, amelyek természetes és spontán módon örökítik meg az érzelmeket. Ne feledd, hogy egy profi fotós már ezernyi ilyen pillanatot látott. Ha igaz érzelemből cselekszel a kamerám előtt, akkor nincsen rossz póz, vagy előnytelen könny. Én meg fogom ragadni a legszebb szögből azt a pillanatot úgy, hogy az érzelmek a szépséghibákat “kiretusálják”.

A Kiddypix kisbaba fotózás során minden igényedre odafigyelek, hogy az eredmény valóban emlékezetes legyen számotokra. Profi fotósként a célom, hogy olyan képeket készítsek, amelyek örökre megőrzik ezt a csodálatos időszakot az életetekben, és egykor majd mosolyt csalnak gyermeked arcára is, ugyanazt a kedves érzést ébresztve benne, amit neked jelentett kisbabád első fotózása.