Skip to main content

A családi fotózás nem csak egy alkalom arra, hogy megörökítsük a közös pillanatokat, hanem egy nagyszerű lehetőség is a szórakozásra és a kreativitás kibontakoztatására. Velem minden mókás kreatív fotózás egyszerre szól arról, hogy örök művészi emléket állítsak a pillanatnak, illetve arról, hogy ezek a pillanatok valóban emlékezetesek legyenek és szuper pozitív élményekkel teljenek. A jól megtervezett és kreatív fotózások különleges emlékeket hagynak maguk után, amelyek évek múlva is mosolyt csalnak az arcunkra. Íme néhány kreatív és szórakoztató ötlet, amelyekkel a családi fotózás igazi élmény lesz mindenki számára.

Izgalmas és kreatív családi fotózás ötletek

1. Tematikus fotózás

Válasszatok egy témát, amely összhangban van a család érdeklődési körével, vagy aktuális eseményekkel. Lehet ez egy ünnepi téma, mint a karácsony, vagy az egyre népszerűbb halloween, esetleg a húsvét, de akár egy kedvenc film, vagyhobbi köré is épülhet a tematika.

Példák:

 • Karácsonyi pizsamás fotózás: Mindenki vegyen fel karácsonyi mintás pizsamát, és készítsetek képeket kakózás, vagy pillecukrozás közben.
 • Superhősök: Öltözzetek be kedvenc superhősötöknek, és készítsetek dinamikus, akciódús képeket.
 • Mesebeli karakterek: Válasszatok ki egy mesét, és öltözzetek be a szereplőknek. Készítsetek képeket, mintha egy mesebeli kalandban lennétek.

babafotózás kreatív családi fotózás2. Kültéri kalandok

A természet remek helyszínt biztosít a családi fotózásokhoz. Egy kirándulás, piknik, vagy akár egy egyszerű séta a parkban is csodálatos hátteret nyújthat a képekhez.

Példák:

 • Piknik a parkban: Vigyetek magatokkal egy piknik kosarat, takarót és néhány kedvenc játékot. Készítsetek képeket, miközben élvezitek a természetet.
 • Őszi levélhullás: Használjátok ki az őszi színek varázsát. Dobjatok fel leveleket, és örökítsétek meg a pillanatot, amikor a levelek hullanak.
 • Hócsata: Téli fotózáskor egy jó hócsata remek móka, és nagyszerű képeket lehet róla készíteni.

3. Közös hobbik

Mutassátok meg a közös szenvedélyeiteket és hobbitokat a képeken. Legyen szó főzésről, sportolásról, vagy kézműveskedésről, ezek a tevékenységek remekül megmutatják a család egyedi karakterét.

Példák:

 • Közös főzés: Készítsetek képeket, miközben együtt készítetek valamit a konyhában. A közös munka és a nevetés garantáltan jó hangulatot teremtenek a képeknek is.
 • Kézműveskedés: Ha szerettek együtt alkotni, mutassátok meg a képeken a folyamatot és az elkészült műveket.
 • Sportolás: Készítsetek képeket, miközben együtt sportoltok, legyen az futás, biciklizés, vagy akár egy közös edzés a parkban.

4. Retro stílus

A retro stílus mindig divatos és egyedi megjelenést kölcsönöz a fotóknak. Használjatok régi ruhákat, kellékeket és helyszíneket, hogy visszarepüljetek az időben.

Példák:

 • Vintage ruha: Keressetek régi ruhákat és kiegészítőket, és készítsetek fekete-fehér vagy szépia tónusú képeket.
 • Régi képek újra lőve: Ha megvan még egy gyerekkori ruhád és készült rólad benne fotó, akkor készítsétek el újra a képet gyermekeddel abban a ruhában és beállításban. Keltsétek újra egy régi kép emlékét és egyszerre teremtsetek vele új emléket.
 • Retro jelenet: Rendezzetek be egy régi időkre jellemző pillanatot, régi stílusú eszközökkel és lépjetek szerepbe.
 • Autós kaland: Ha van egy régi autótok, vagy kölcsön tudtok kérni egyet, készítsetek vele képeket, mintha egy múlt századi családi kiránduláson lennétek.

gyerek fotózás kreatív családi fotózás

5. Otthoni életképek

Az otthoni környezet meghittsége és kényelme különleges hangulatot ad a fotóknak. Az ilyen képek gyakran a legőszintébb és legmeghittebb pillanatokat örökítik meg.

Példák:

 • Reggeli készülődés: Készítsetek képeket, miközben a család együtt reggelizik, vagy készülődik a napra.
 • Játékidő: Örökítsétek meg a közös játékidőt, legyen az társasjáték, legózás vagy bármilyen más kedvenc játék.
 • Kuckózás: Készítsetek képeket, miközben együtt olvastok, filmet néztek, vagy egyszerűen csak együtt töltitek az értékes időtöket.
 • Mini me: Készítsetek olyan képeket, amin gyermeketekkel hasonló outfitben azonos tevékenységet űztök. Például lehet ilyen hölgyeknél a közös szépítkezés, vagy az uraknál a barkácsolás is.

Szezonális családi fotózások – Amit akár meg is ismételhetsz

6. Évszakhoz kötött fotózások

Minden évszak különleges lehetőségeket kínál a fotózáshoz. Használjátok ki az évszakok változását, hogy különleges és egyedi képeket készítsetek. Ez lehet akár egy fotósorozat is, ami megörökíti a család szezonális változásait. Különösen jó ez, ha mondjuk az anyuka várandós, vagy pont egy kis újszülött érkezett a családba.

Példák:

 • Tavaszi virágzás: Készítsetek képeket, miközben együtt sétáltok egy virágzó réten, vagy kertben.
 • Nyári strandolás: Örökítsétek meg a nyaralás pillanatait, legyen az tengerparton vagy egy tóparton.
 • Őszi séta: Az ősz színei és a lehulló levelek különleges hangulatot adnak a képeknek. Ne hagyjátok ki ezt a pillanatot se!
 • Téli havas táj: Készítsetek képeket a hóesésben, a havas tájban játszadozva, vagy egy forró csokoládéval a kandalló előtt.

7. Ünnepi fotózások

Az ünnepek különleges alkalmak a családi fotózásra. A karácsony, húsvét, születésnapok, ballagások, vagy évfordulók mind remek lehetőséget kínálnak, hogy ünnepi hangulatban készítsetek családi képeket.

Példák:

 • Karácsonyi képek: Díszítsétek fel a karácsonyfát együtt, és készítsetek képeket az ünnepi hangulatban.
 • Húsvéti tojásvadászat: Örökítsétek meg a gyerekek örömét, miközben húsvéti tojásokat keresnek a kertben.
 • Születésnapi buli: Készítsetek képeket a születésnapi buli legjobb pillanatairól, a tortavágástól a játékokig.

A családi fotózás számtalan lehetőséget kínál a kreativitás és a szórakozás kibontakoztatására. Legyen szó tematikus, kültéri, otthoni, vagy ünnepi fotózásról, minden típusú fotózás különleges és egyedi emlékeket teremt. A legfontosabb, hogy a fotózás során mindenki jól érezze magát, és a képek valóban tükrözzék a család szeretetét és összetartozását. Engedjétek szabadon a kreativitásotokat, és élvezzétek a közös pillanatokat, amelyeket örökre megőrizhettek a képek segítségével. Én örömmel állok ebben a rendelkezésetekre, tele kreativitással, egy jól felszerelt profi stúdióval és pár millió elkattintott képből szerzett tapasztalattal a hátam mögött. Alkossuk meg együtt életetek legjobb képeit!